Lotuswortel met groenterijst & sesamdip
Eten uit een doos is niet meer nieuw. Er zijn intussen al heel wat boxen, dozen en tassen verkrijgbaar met daarin de ingrediënten voor een aantal maaltijden. Sinds kort is een foodbox-service bijgekomen waar ik heel erg mee in mijn nopjes ben. Ik heb het over Marley...
Bloody Mary
Wie heeft er géén flesje Tabasco® in huis? Deze pittige smaakmaker wordt al vijf generaties lang volgens oorspronkelijk recept gemaakt door de familie McIlhenny op Avery Island in de Amerikaanse staat Louisiana, in de enige Tabasco-fabriek ter wereld. En daar was ik,...
Courgette-worteltaart
De beste ideeën voor gerechten krijg ik vaak als ik iets bedenk met wat er nog in huis is. Dat waren gisteravond een wortel, een courgette en restjes kaas als feta en zachte geitenkaas. Niet zo heel veel dus, maar door de groenten in plaats van in plakken, in linten...
Citroentaart
Iedereen is altijd gek op mijn citroentaart. Of ik er nu een bak of drie, ze gaan gewoon op! En daarom op veler verzoek het recept. Niet moeilijk te maken, maar je moet even geduld hebben met de vulling. Die moet op laag vuur licht binden zonder dat hij gaat schiften....
Eiersalade
Je houdt vast, net als ik, altijd hardgekookte eieren over van Pasen. Natuurlijk is een enkel eitje nog lekker op brood of bij kropsla, maar met zes of meer kun je een heerlijke eiersalade maken. Wist je trouwens dat er in Nederland met Pasen 32 miljoen eieren gegeten...
Eggs Benedict
Ik meldde al dat de Happy Easterbox van Streekbox goed gevuld was. En daarom vandaag nog een recept dat je met de ingrediënten kunt maken: Eggs Benedict. Het recept staat in het receptenboekje. Er zijn heel wat variaties mogelijk en er doen evenzoveel verhalen de...
Frisse fruitsalade met muntsiroop
In mijn vorige blog deed ik al verslag van het koken uit een doos of box. En waarom je dat zou doen. Je hoeft niet na te denken en alles is in huis. Alles is afgepast, maar er blijft daardoor ook niets over. Het scheelt daarom tijd en geld maar is ook een mooie manier...
Tagliatelle met paddenstoelen & walnoten
Het komt steeds meer op: koken uit een doos of een box. Alle ingrediënten voor de maaltijden voor een aantal dagen inclusief recepten, aan huis bezorgd. Dat wil je als foodie natuurlijk wel eens uitproberen! Ik koos (in 2015) voor de Veggiebox van Streekbox. Streekbox...
Pasta met cavolo nero, coppa & tomaat
Boerenkool is helemaal hip op dit moment enwordt gezien als powerfood. Stampen we hem in Nederland meestal door de aardappelen voor dé winterstamppot, in landen als Italië doen ze er veel meer mee, zoals roerbakken of verwerken in smoothies of salades. Onlangs werd er...
Venkel-appelsalade met dille & granaatappelpitten
Venkel is een van mijn lievelingsgroenten. Hij komt zowel uit de oven, uit de wok als in salades bij mij vaak op tafel. Nieuwe ideeën zijn dan ook altijd welkom. Toen ik bij tijdens een ' Eat & greet' , een boekpresentatie met eten uit het betreffende boek, van...
Freekeh met groene asperges & granaatappel
Ik schreef al eerder over de inhoud van de fijne foodiebox die ik ontving van Kroon op het Werk. De mosterd, de ras el hanout, de tomaten en de olie kwam je al tegen in eerdere recepten. Vandaag is het de beurt aan het supergraan freekeh. Freekeh, ook wel frikeh of...
Stoofpeertjes
Iedereen weer een beetje bekomen van de feestdagen? Net als ik weer zin in "gewoon" eten? Mooi! Dit gerecht zette ik weliswaar met Kerstmis op tafel, maar stoofpeertjes zijn zeker niet alleen dan lekker. Ik zet ze een dag van te voren minstens 4 uur op en laat ze dan...