Risotto drie-in-de-pan
Het is heel zelden dat ik eten weggooi. Alleen als iets echt bedorven is. De cijfers bekijkend word ik behoorlijk droevig: per persoon gooien we in Nederland ongeveer 50 kilo eten per jaar weg! Dit staat haaks op het feit dat vandaag de dag zo'n 85.000 mensen...
Mojo rojo
Met het oog op de belangrijke voetbalwedstrijd van vanavond een dip in stijl: pittig dus! Ik at deze mojo rojo (uitspreken als moggo roggo) oftewel rode saus op Tenerife. Mojo's zijn koude sauzen op basis van olie, pepertjes, komijn en kruiden of specerijen. Op alle...
Kruidenzout
Vorige week nam ik afscheid van mijn vaste baan als culinair redacteur bij Margriet. Dat is niet mijn eigen keus, maar het is een gevolg van een grote reorganisatie bij onze uitgeverij. Ik ga op freelance basis verder en blijf uiteraard bloggen! Het moeilijkste...
Mango-yoghurtijs, pure wellbeing
Zoals je weet was ik onlangs op Tenerife voor een persreis op uitnodiging van het Spaans Verkeersbureau met als thema Relax & Wellbeing. Dat thema houdt voor mij meer in dan het bezoeken van een spa, het geluid van de zee of bijkomen met een boek op een ligstoel. ...
Gegrilde zeewolf à La Masía del Mar
Of ik zin had in een persreisje naar Tenerife, vroeg mijn collega een paar weken geleden. Prima, zei ik. Bleek het dus om een Relax & Wellbeing reis van 6 dagen op kosten van het Spaanse Verkeersbureau te gaan! Je leest mijn complete verhaal begin volgend jaar in...
Aperitiefcake
In mijn allereerste blog gaf ik een recept van mijn moeder: koude komkommersoep. Zoals ik toen al zei, heb ik mijn liefde voor koken voor een groot deel van haar. Mijn moeder is er al heel lang niet meer, maar ik heb al haar recepten verzameld en af en toe pak ik ze...
Ultieme brownies van Rutger
Vorig jaar miste ik geen enkele aflevering van Heel Holland Bakt. Winnaar Rutger van den Broek stal ieders hart met zijn geweldige bakkunsten, ook dat van mij. Hij kan trouwens niet alleen heerlijk bakken, maar het is ook nog eens een enorme lieverd. Ik belde hem om...
Quinoasalade
Ineens was het er.. of het er altijd al geweest was. In no time was het een schaars product en daarom ging de prijs heel wat keren over de kop. Quinoa (spreek uit als kienwaa) was the word! Hip dus, en gezond..leuk, maar wat is het nou precies en vooral: wat dóe je...
Eten bij Café Colette
Dat ik graag uit eten ga, zal niemand verbazen. En dat ik een kritische eter ben, ook niet. Ja mág ik? Ik denk altijd maar zo: als ik het zelf thuis beter kan, laat dan maar zitten. Scheelt aardig wat geld en een hoop ergernis. Dat komt gelukkig heel weinig voor. Ik...
Frisse citrusmousse van Janneke
Desserts..dat zijn heel bijzondere toetjes. Toetjes die je onthoudt. Door het effect wat ze op je hadden, waar en met wie je ze at, door hun presentatie. Persoonlijk vind ik dat een mooie maaltijd niet compleet is zonder een echt dessert. Als ik uit eten ga kijk ik...
Boerenkool-filodeegtaart
Dat boerenkool tegenwoordig een superfood genoemd wordt, is logisch. Met zijn hoge gehaltes aan vitamine C, D en K en de ruim aanwezige vitamine B, ijzer, kalium calcium en magnesium is het een van de gezondste groenten. Bovendien bevat hij weinig calorieën, veel...
Foodlingo
Foodies hebben, net als andere groepen, hun eigen verzameling termen en begrippen om zich te onderscheiden van de rest: foodlingo dus. Voor buitenstaanders vaak volstrekt abacadabra! Weet jij bijvoorbeeld wat een Zelfworster, een God shot of Izakaya is? Regelmatig...